Despre noi

Va intrebati oare “De ce NOBU?”.
Raspunsul este unul simplu. NOBU reprezinta, in perceptia noastra, o hrana pentru corp si suflet daruita zi de zi intr-o ceasca de cafea.

Veti spune “este doar o bautura!” Da, asa este. Dar, in inima NOBU, ea reprezinta viata, iar in centrul vietii sunt oamenii. Noua ne plac oamenii si cafeaua, asa ca am decis sa ne bucuram impreuna de ambele. Daca investim timp in oameni am putea, la fel de bine, sa investim timp in cafea. Pentru noi aceasta este un punct de convergenta, un catalizator al comunitatii, o modalitate sociala de a-ti savura timpul.

O ceasca de cafea este frumoasa in simplitatea ei. Cu toate acestea, drumul boabelor de cafea pana ce aceastea ajung in ceasca este departe de a fi simplu. Fiecare etapa a procesului, plecand de la cultivarea arbustului pana la prelucrarea si sortarea fructelor, va influenta gustul final. Prin respectarea acestui proces si prin modul in care ajung la noi boabele verzi, ne facem responsabili in cele din urma de explorarea varietatilor si a complexitatii procesului de prajire. Doar in momentul in care cafeaua este prajita cu mestesug, aceasta se transforma intr-un buchet de arome si de senzatii. O cana de cafea neagra este colorata si complexa in felul ei, in functie de tara de provenienta. La NOBU, lasam acest mestesug sa vorbeasca de la sine.

Fiecare “prajitor de cafea” are propria perceptie a cafelei, iar noi urmarim dezvoltarea acesteia pe deplin in fiecare cana de cafea, scopul nostru fiind acela de a dezvalui potentialul maxim al fiecarui sortiment de cafea Arabica

“Prajim cafea cu suflet pentru orasul si oamenii iubitori de ea.”